U bevindt zich hier: Mantelzorg | De Consulent Mantelzorg

Ondersteuning

 
Zorgen kan je delen Een mantelzorger staat regelmatig klaar voor een naaste. Dat is mooi, en goed voor een vitale samenleving. Maar realiseert u zich dat u zelf ook wel eens ondersteuning kunt gebruiken?  

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

 

Wanneer u voor een ander zorgt, zet u zichzelf opzij.......regelmatig klaarstaan voor een naaste en daarnaast gewoon werken, boodschappen doen of het huishouden regelen. Dat kan belastend zijn. Als mantelzorger heeft u recht op verschillende vormen van ondersteuning. Vitis Welzijn Mantelzorg helpt u met acht zogenoemde ‘basisfuncties’: informatie, advies en begeleiding, emotionele steun, educatie, praktische hulp, vervangende zorg, financiële tegemoetkoming en materiële hulp.

 

De Consulent Mantelzorg


Bent u mantelzorger en kunt u zo nu en dan wat ondersteuning gebruiken? ‘Ziet u door de bomen het bos niet meer’? De Consulent Mantelzorg van Vitis Welzijn Mantelzorg staat voor u klaar. Iemand die naar u luistert en begrijpt wat u bezighoudt. Iemand die weet welke (professionele) hulp u kunt gebruiken en deze helpt te regelen. Zoals de assistentie van familie of een bekende. Of de (tijdelijke) overname door een professionele instantie.

 

Tijd overhouden

 

Als mantelzorger hoeft u er niet alleen voor te staan. Bij Vitis Welzijn Mantelzorg kunt u terecht om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers, of gewoon om er even tussenuit te zijn. De Consulent Mantelzorg zet samen met u de mogelijkheden voor ondersteuning op een rijtje. Vertrouwelijk, vrijblijvend en gratis. Zodat de zorgvrager niets tekort komt. En u voldoende tijd overhoudt voor uzelf. Want zorg dragen is goed, maar zorg delen nog beter!

 

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws