U bevindt zich hier: Vitis | Organisatie | Nieuws | Buurtbemiddeling Westland van start

Buurtbemiddeling Westland van start

 
Buurtbemiddeling Westland biedt de helpende hand bij conflicten tussen buren. Vitis Welzijn is actief in alle kernen in Westland en staat daardoor midden in de Westlandse samenleving. De sociaal makelaars en welzijnsadviseurs hebben contacten met inwoners en kunnen daardoor snel handelen en doorverwijzen naar de buurtbemiddelaars wanneer buren er samen even niet uitkomen. Goed getrainde vrijwillige buurtbemiddelaars staan dan klaar om buren weer om tafel te krijgen.  
vrijdag 23 juni 2017

 


Goed contact met de buren vinden veel mensen belangrijk. Rekening met elkaar houden, is daarbij de basis. Meestal gaat het prima, maar soms is naast elkaar wonen lastig. Zeker in de zomer, als iedereen vaker buiten is en de buren goed hoorbaar zijn. Een rokende barbecue, luidruchtige gasten, gillende kinderen. Soms is dat een probleem. Gelukkig kunnen buren zelf veel doen om dit te voorkomen. Ga het gesprek aan met elkaar én blijf vooral in gesprek. Komen buren er dan toch samen niet uit, dan biedt Buurtbemiddeling Westland de helpende hand. Buurtbemiddeling werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Buurtbemiddeling is niet inzetbaar bij; zware geweldpleging, verslavingsproblematiek, problemen binnen een familie, psychiatrische problemen of een juridische procedure. Buurtbemiddeling is ook niet inzetbaar bij grote conflicten tussen meerdere buurtgroepen of bij langer lopende of complexe conflicten.  


Professionele en betrokken vrijwilligers
De vrijwillige buurtmiddelaars hebben afgelopen week de basistraining buurtbemiddelaar afgerond. Wethouder Marga de Goeij was hierbij aanwezig. “Vitis Welzijn is de oren en ogen in de wijk. We willen dat Westland een warme samenleving is. Wanneer dit niet helemaal lekker loopt, is het heel fijn wanneer buren op een laagdrempelige en eenvoudige manier geholpen worden om met elkaar het gesprek te voeren en verder te gaan in de buurt”, vertelt de wethouder. De vrijwilligers komen uit Westland en Rijswijk en deze basistraining is een voorbeeld van een mooie samenwerking met onze eigen goede buur, Rijswijk. “De vrijwillige buurtbemiddelaars zijn betrokken, bieden een luisterend oor en hebben een positieve houding. Zij werken in de praktijk altijd in tweetallen en worden ondersteund door een coördinator”, aldus Ingrid van der Heijde, manager Informatie en Advies van Vitis Welzijn.


Contact Buurtbemiddeling Westland
Voor doorverwijzingen, meer informatie of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met de coördinator Buurtbemiddeling Westland via buurtbemiddelingwestland@vitiswelzijn.nl, 0174 – 630358 of www.buurtbemiddelingwestland.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan Buurtbemiddeling Westland.  

Ga terug naar het overzicht.

Plusbus Westland ontvangt cheq... 11-mrt-2019    De vrijwilligers van Plusbus Westland zijn zaterdag verblijd... Lees verder 
  Meer nieuws