U bevindt zich hier: Vitis | Organisatie | Nieuws | Startsein vervolg Westlandse Huistest

Startsein vervolg Westlandse Huistest

 
Sylvia Vollebregt, directeur-bestuurder van Vitis Welzijn, heeft het startsein gegeven voor het vervolg van de Westlandse Huistest. Zij reikte legitimatiebewijzen uit aan negen vrijwilligers die met de Westlandse Huistest aan de slag gaan. De vrijwilligers hebben een training afgerond waarmee zij de Huistest kunnen uitvoeren.  
dinsdag 16 mei 2017

 

De Huistest maakt ouderen bewust van hun woonsituatie en geeft inzicht in hoeverre hun woning geschikt is om op latere leeftijd nog zelfstandig in te kunnen wonen. Geïnteresseerden kunnen gratis een afspraak maken, waarna een vrijwilliger langskomt om het huis te checken op een aantal onderdelen. Ook is het mogelijk om online een test te doen via www.huistest.nl. Uit de test komen vervolgens aanbevelingen voor mogelijke woningverbeteringen.

Vorig jaar startte de test als proef in Heenweg en ’s-Gravenzande. Nu zijn Naaldwijk, Monster, Maasdijk, Honselersdijk en Ter Heijde aan de beurt. Alle 2.000 inwoners van deze kernen tussen de 70 en 75 jaar ontvangen een folder over de Huistest. Later dit jaar volgen de resterende kernen. De Westlandse Huistest is een initiatief van Vitis Welzijn, Seniorenraad Westland en wordt ondersteund voor gemeente Westland. De Huistest is landelijk beschikbaar en ontwikkeld door het platform Mijn Huis Op Maat. Gemeente Westland is de zestigste gemeente die de Huistest inzet.

Ga terug naar het overzicht.

Plusbus Westland ontvangt cheq... 11-mrt-2019    De vrijwilligers van Plusbus Westland zijn zaterdag verblijd... Lees verder 
  Meer nieuws