U bevindt zich hier: Vitis | Organisatie | Nieuws | Vrijwillig Traineeship

Vrijwillig Traineeship

 
Uniek nieuw project voor jongeren in Westland  
donderdag 13 september 2018

 

Vrijwillig Traineeship
Uniek nieuw project voor jongeren in Westland

Met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd wil het kabinet bevorderen dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een betrokken samenleving. In Westland krijgt deze ambitie vorm in het proeftuinproject ‘Vrijwillig Traineeship’, een samenwerkingsverband tussen Vitis Welzijn, FC ’s-Gravenzande en ’s-Heeren Loo locatie Het Westerhonk. ZonMw, bureau voor stimulering van gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, ondersteunt dit initiatief en de eerste jongeren gaan al in september van start.


Maatschappelijke oriëntatie
Tijdens het Vrijwillig Traineeship krijgen jongeren de mogelijkheid zich maatschappelijk te oriënteren bij verschillende organisaties in Westland. Het traineeship is er voor jongeren die, om verschillende redenen, tussentijds stoppen met hun opleiding. Daarnaast zijn er jongeren die kiezen voor een tussenjaar alvorens een studie op te pakken. “Door het traineeship zien zij wat er speelt in de maatschappij en deze waardevolle kennis nemen zij weer mee”, aldus Annemieke Jansen, manager Vrijwillige Inzet van Vitis Welzijn. “Het biedt hen de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd iets te betekenen voor een ander.”


Motivatie en betrokkenheid
Westlandse jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar komen in aanmerking voor het Vrijwillig Traineeship. Voor een duur van een half jaar gaan de jongeren, in drie perioden van twee maanden, bij drie verschillende organisaties voor minimaal één dag per week aan de slag. Hier staat een bescheiden vergoeding tegenover en er is opleidingsbudget beschikbaar voor ontwikkeling van de jongeren. ’s-Heeren Loo, FC s’-Gravenzande en Vitis Welzijn zijn organisaties waarbij vrijwilligerswerk in een maatschappelijke omgeving een sleutelrol speelt. De jongeren zijn als Vrijwillig Trainee het gehele project betrokken. Talent, motivatie en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijk; ‘Wat wil jij leren?, Wat vind jij leuk? én Wat kunnen wij van jou leren’? Binnen de organisaties wordt de trainee begeleid door een coach. 


Aanmelden Vrijwillig Traineeship
Past dit helemaal bij jou en wil jij onderdeel zijn van dit unieke project? Meld je dan snel aan en stuur jouw motivatie naar vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl. Bellen mag natuurlijk ook altijd. Wouter en Simone, consulenten Vrijwillige Inzet, zijn bereikbaar via 0174 – 630358.

Ga terug naar het overzicht.

Burgemeester bezoekt Vitis Wel... 14-jun-2019    Donderdagmiddag 13 juni is burgemeester Bouke Arends op bezo... Lees verder 
  Meer nieuws