U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Klussenbank | Heeft u zelf een klus?

Heeft u zelf een klus die u wilt aanbieden?

 
 

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen en voedselbanken opgelet! De Klussenbank van Vitis biedt jullie een mooie nieuwe kans om een klus te klaren, jullie organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven! Doe mee met de Klussenbank!

Wat moet je doen om een klus aan te melden?
Meedoen is heel eenvoudig. Meld je klus aan via het inschrijfformulier

Schrijf een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus en het gewenste resultaat. Schrijf vooral: waarom, en wie je er blij mee maakt! Want vrijwilligers doen het om te helpen. Vergeet niet de contactpersoon van de klus, en het aantal vrijwilligers dat je zoekt er bij te zetten. 

De klus verschijnt vervolgens op deze website. We versturen ook een Klussenbank-nieuwsbrief, misschien staat jouw klus daar ook wel in! Zo ben je zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers zich via de website aanmelden voor je klus. Laat iedereen in je omgeving ook weten dat jouw organisatie meedoet en dat jullie vrijwilligers zoeken.

Voorwaarden om mee te doen.
Je mag verschillende soorten klussen aanbieden, bijvoorbeeld sociaal of praktisch.

Voorwaarde is dat de hulpontvanger onvoldoende financiële middelen, netwerk en/of gezondheid heeft om het werk zelf uit te voeren. Het kan dus ook een zorginstelling die rolstoelduwers nodig heeft voor een uitje naar de dierentuin. Per aanmelding wordt bekeken welke als eerste meegenomen worden in de nieuwsbrief.  

Hoe werkt het?
De klussenbank matcht jullie klus aan de vrijwilligers. Op het moment dat er een match is, ontvang je hun contactgegevens en neem je zélf contact op met de groep. De afspraken die daarna gemaakt worden, zijn tussen de klusaanbieder en de klusoppakker. Onderling wordt afgestemd wanneer de klus gedaan wordt, wie er voor de koffie zorgt en wat er precies gedaan moet worden. De klussenbank bemiddelt dus in de match, maar heeft geen taak in de uitvoering daarvan.

Zijn er zaken/dingen waar je niet uit komt? Neem dan nog contact op via vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl en dan denken we mee over de oplossingen. 

Nog wat practische zaken:
- Bedenk van tevoren of een VOG nodig is voor de klus;
- Wie ontvangt de klussers op de dag en zorgt voor de begeleiding?
- Krijgen ze koffie, thee en een broodje?
- Is al het materiaal aanwezig?

Goed voorbeeld doet volgen!
Na afloop van de klus zal er contact met je opgenomen worden om na te bespreken hoe het gegaan is! Want mooie verhalen verdienen het om verteld te worden!Meer informatie over de Vitis Klussenbank:

Hoe werkt het?
Een overzicht van de klussen!
Zie je een klus die je wilt doen?
Wat doen wij met jouw gegevens?


3000e ritje Rolbus Westland 19-nov-2018    Inwoners van Westland die afhankelijk zijn van een rolstoel ... Lees verder 
  Meer nieuws