U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Maatschappelijke stage | Voor scholen

Voor scholen

 
Vitis Vrijwillige Inzet zorgt voor een gevarieerd aanbod van leuke en leerzame maatschappelijke stages op de vacaturebank.  

Stagebank

 

Vitis Welzijn zorgt voor een gevarieerd aanbod van leuke en leerzame maatschappelijke stages op de vacaturebank. De stage coördinatoren worden geïnformeerd over elke nieuw toegevoegde vacature. U  kunt de vacatures doorsturen aan leerlingen en/of publiceren.

Leerlingen die interesse hebben in een vacature laten dat aan hun stagecoördinator weten. De coördinator informeert Vitis Welzijn hierover en Vitis stuurt de gegevens van de leerlingen door naar de organisatie die de stage aanbiedt.

Door het wegvallen van de verplichte maatschappelijke stage is ook het minimum van 30 uur komen te vervallen. Scholen bepalen nu zelf de omvang van de maatschappelijke stage.


Klik hier voor de stagebank 

 

 

Gastlessen

 

Naast de stagebank kan Vitis Welzijn scholen ondersteunen bij de uitvoering van de maatschappelijke stage door het geven van gastlessen. Hierin wordt meer informatie gegeven over de maatschappelijke stages, komt de meerwaarde van vrijwilligerswerk aan de orde en de diverse mogelijkheden die er zijn.


Stage-overeenkomst


Leerlingen en maatschappelijke organisaties ondertekenen voor aanvang van de stage een stage-overeenkomst waarin onderlinge afspraken worden vastgelegd. School kan hiervoor een eigen overeenkomst opstellen of gebruik maken van een modelovereenkomst van Vitis Welzijn. In ieder geval moeten de volgend punten worden vastgelegd:

  • Naam en contactgegevens van school, leerling, ouders en stage bieder
  • Duur van de stage, aanvang, einddatum en tijden
  • Begeleidingsafspraken
  • Handtekeningen van school, stage bieder en ouder

Klik hier voor de modelovereenkomst

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws