U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Vrijwillig Traineeship

Vrijwillig Traineeship

 
Tijdens het Vrijwillig Traineeship krijgen jongeren de mogelijkheid zich maatschappelijk te oriënteren bij verschillende organisaties in Westland. Het traineeship is er voor Westlandse jongeren tussen de 16 en 25 jaar die, om verschillende redenen zoals een tussenjaar, tijdelijk stoppen met hun opleiding. Het traineeship biedt de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd iets te betekenen voor een ander.  

Wat ga je doen?
Voor een duur van een half jaar ga je, in drie perioden van twee maanden, bij drie verschillende organisaties voor minimaal één dag per week aan de slag. Je bent als Vrijwillige Trainee bij het gehele project betrokken. Wat je precies gaat doen en voor hoeveel dagen in de week (naast de minimale één dag), bepaal je als jongere zelf in overleg met de projectcoördinator en deelnemende organisaties. Jij mag daarin aangeven wat jouw talenten zijn, wat je wilt leren en wat je leuk vindt om te doen. Je gaat ook de maatschappelijke organisaties adviseren. Wat kunnen wij van jou leren? En hoe kunnen we beter aansluiten bij jonge vrijwilligers? Zo kunnen zowel jij als jongere, als wij als maatschappelijke organisatie ons (persoonlijk) ontwikkelen.

Bij wie ga je dat doen?
1. ’s Heeren Loo het Westerhonk, een organisatie voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, waar veel vrijwilligers actief zijn.
2. FC ’s Gravenzande, een sportvereniging die 1600 leden laat bewegen en bij elkaar brengt.
3. Vitis Welzijn, een welzijnsorganisatie die betrokken is bij alle (kwetsbare) inwoners van Westland.

Wat kan je van ons verwachten?
- Een bescheiden onkostenvergoeding.
- Opleidingsbudget dat voor jou persoonlijk ingezet kan worden.
- Begeleiding in je persoonlijke ontwikkeling, middels intervisiebijeenkomsten, coaching gesprekken en het persoonlijk leerbudget.
- Dat wij jouw ideeën en jouw mening belangrijk vinden! 

Wat verwachten wij van jou?
- Dat je voor zes maanden minimaal acht uur per week beschikbaar bent.
- Motivatie om je in te zetten voor een ander.
- Motivatie om van én over jezelf te leren en je persoonlijk (en zakelijk) te ontwikkelen.
- Motivatie om de maatschappelijke organisaties van serieus advies te voorzien met betrekking tot hun houding tot jongeren.

Aanmelden Vrijwillig Traineeship
Past dit helemaal bij jou en wil jij onderdeel zijn van dit unieke project? Meld je dan snel aan en stuur jouw motivatie naar vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl. Bellen mag natuurlijk ook altijd. Wouter en Simone, consulenten Vrijwillige Inzet, zijn bereikbaar via 0174 – 630358.

Ontstaan Vrijwillig Traineeship
Met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd wil het kabinet bevorderen dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een betrokken samenleving. In Westland krijgt deze ambitie vorm in het proeftuinproject ‘Vrijwillig Traineeship’, een samenwerkingsverband tussen Vitis Welzijn, FC ’s-Gravenzande en ’s-Heeren Loo locatie Het Westerhonk. ZonMw, bureau voor stimulering van gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, ondersteunt dit initiatief.van Activering naar Werk 26-sep-2018    Dinsdagmorgen 25 september is in Naaldwijk de nieuwe methode... Lees verder 
  Meer nieuws