U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Vrijwilligers | Algemene informatie over vrijwilligerswerk | Algemene informatie

Algemene informatie

 
Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet heeft jarenlange ervaring met vrijwilligerswerk. Neem daarom contact op voor meer informatie, of kijk in de Vacaturebank voor een vrijwilligersklus die bij u past!  

De moeite waard!

 

Er zijn genoeg redenen om vrijwilligerswerk te doen. Omdat u het leuk vindt om te doen waar u goed in bent. Of omdat u graag (weer) actief wilt deelnemen aan de samenleving en nieuwe contacten wilt leggen. Of gewoon: omdat u graag zinvol bezig bent en van nut wilt zijn.

Vrijwilligerswerk is dus goed voor uzelf, goed voor een ander én zinvol voor een vitale samenleving! Nee, u krijgt er geen geld voor. En u kunt er soms aardig wat tijd aan kwijt zijn. Toch is vrijwilligerswerk de moeite waard! U krijgt er namelijk wel veel voor terug. Nieuwe ervaringen, nieuwe contacten en waardering voor wat u doet. Dat geeft een goed gevoel.

 

Paar uurtjes over?

 

Overweegt u om vrijwilliger te worden? In Westland kunt u terecht voor diverse aantrekkelijke klussen: van vervoersbegeleiding tot koken voor ouderen en van activiteiten organiseren tot cursussen geven. U hoeft geen hele dagen beschikbaar te zijn om vrijwilligerswerk te kunnen doen; een paar uurtjes per week is al voldoende. Kijkt u op Westland voor Elkaar, de digitale vacaturebank voor een passende functie.

 

Begeleiding en contact

 

Als u moeite heeft om een passende functie te vinden op de digitale vacaturebank voor vrijwilligers, dan helpen de consulenten van Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet u met zoeken. Samen, in overleg, en ú maakt natuurlijk uiteindelijk zelf de keuze. Beslist u na een kennismakingsgesprek om inderdaad bij de betreffende vrijwilligersorganisatie aan de slag te gaan, dan tekent u met deze organisatie een vrijwilligerscontract. Ook daarna kunt u bij Vitis Vrijwillige Inzet nog terecht met vragen. U staat dus niet alleen en u wordt niet in het diepe gegooid.

 

Goede afspraken

 

Zorgt u dat u van tevoren goede afspraken maakt met de organisatie, vereniging of club waarvoor u gaat werken. Over begeleiding, arbeidsomstandigheden, onkostenvergoeding, eventuele geheimhouding én verzekering. Leg deze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst. Zo blijft het voor iedereen leuk.

De scheepsbouw moet de bakens ... 19-jul-2019    Interessante collegereeks speciaal voor 55-plussers Lees verder 
  Meer nieuws