U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Vrijwilligers | Wettelijke regelingen en arbo

Wettelijke regelingen en arbeidsomstandigheden

 
Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet informeert en adviseert u graag als het gaat om allerlei praktische zaken rond vrijwilligerswerk.  

Waardering en bescherming vrijwilligers

 

Overheid en samenleving waarderen het zeer wat alle vier miljoen vrijwilligers in Nederland aan vrijwilligerswerk verzetten. Die waardering is terug te vinden in een aantal belangrijke wettelijke regelingen. Deze zijn onder andere bedoeld om de vrijwilliger te beschermen. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op www.nov.nl, de website van de Nederlandse belangenvereniging voor vrijwilligers.

 

 

Goede arbeidsomstandigheden

 

Ook al doe je als vrijwilliger geen betaalde arbeid, je hebt niettemin recht op veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. De organisatie waarbij u aan de slag gaat als vrijwilliger is daarom net zo goed verplicht de regelingen in de arbo-wet te volgen en een arbo-beleid te voeren. Vraag ernaar voor uw activiteiten beginnen, zeker als uw werkzaamheden een zeker veiligheidsrisico inhouden.


UWV

Heeft u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk gaan doen? Ga naar het UWV en kies uw situatie om te zien of u vrijwilligerwerk mag doen met behoud van uitkering. En aan welke voorwaarden uw vrijwilligerswerk daarvoor moet voldoen.

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws